Slovenačka Perutnina "Ptuj" želi srpski "Agroživ"

Bez autora
Nov 30 2010

Perutnina "Ptuj" je spremna za kupovinu "Agroživa" jer bi tim preuzimanjem zaokružila proizvodnju u Srbiji. "Agroživ" u stečaju pokušava već dugo da proda imovinu i otplati dugove. Aktiva "Agroživa", koju stečajni upravnik Stevan Moldavije procenjuje na 3,7 milijardi dinara (35,4 miliona evra), biće ponuđena potencijalnim kupcima na javnom nadmetanju 2. decembra. Preduzeće "Agroživ", ima oko hiljadu zaposlenih a nekada ih je bilo više od 3.000. U 2008. je preduzeće imalo poslovni prihod od 53 miliona evra a u 2007. godini više od 120 miliona. Dugovi "Agroživa" danas dostižu 1,5 milijardi dinara (gotovo 14 miliona evra). Grupa Perutnina "Ptuj" je među deset najvećih slovenačkih investitora u Srbiji, a njena firma ćerka "Topiko" preuzela je primat na srpskom tržištu u segmentu živinskog mesa.

Slovenačka Perutnina "Ptuj" želi srpski "Agroživ"Perutnina "Ptuj" je spremna za kupovinu "Agroživa" jer bi tim preuzimanjem zaokružila proizvodnju u Srbiji, saopštio je danas slovenački proizvođač živinskog mesa.

"Agroživ" u stečaju pokušava već dugo da proda imovinu i otplati dugove.

Aktiva "Agroživa", koju stečajni upravnik Stevan Moldavije procenjuje na 3,7 milijardi dinara (35,4 miliona evra), biće ponuđena potencijalnim kupcima na javnom nadmetanju 2. decembra.

Preduzeće "Agroživ",  ima oko hiljadu zaposlenih a nekada ih je bilo više od 3.000. U 2008. je preduzeće imalo poslovni prihod od 53 miliona evra a u 2007. godini više od 120 miliona.

Dugovi "Agroživa" danas dostižu 1,5 milijardi dinara (gotovo 14 miliona evra).

Grupa Perutnina "Ptuj" je među deset najvećih slovenačkih investitora u Srbiji, a njena firma ćerka "Topiko" preuzela je primat na srpskom tržištu u segmentu živinskog mesa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik