Španjolski Gonvarri najavio je namjeru preuzimanja Hidrijinog vlasnika H&R

Bez autora
Jan 22 2023

Španjolska tvrtka Gonvarri, zajedno s usklađenim tvrtkama i fizičkim osobama, objavila je namjeru preuzimanja H&R-a, matične tvrtke Hidrije.

Najkasnije u roku od 30 dana španjolski automobilski dobavljač, koji već posjeduje 42 posto H&R-a, objavit će ponudu za preuzimanje, a planira ponuditi 201,51 euro po dionici. Gonvarri je namjeru preuzimanja objavio za svoj račun i za račun osoba s kojima koordinirano radi.

Riječ je o tvrtkama Inovatis iz Ljubljane, Ladis iz Idrije, Rafis iz Idrije, GM&S Investments iz Ljubljane te fizičkim osobama Alex Luckmann, Cvetko Batič, Bojan Čuk, Marko Hladnik, Klavdija Kržišnik, Nataša Pelhan, Bernard Peternela, Maja Petrovčič, Mirko Petrovčič, Vojka Sedeja, Andreja Uršič i Simona Velikonja.

Gonvarri je postao vlasnik H&R-a lani u srpnju, kada je obitelj Svetlik prodala svojih 42 posto udjela. Vrijednost posla tada nije objavljena. Ulazak španjolskog Gonvarrija u vlasništvo Hidria grupe već je lani u studenom odobrila Europska komisija. U tvrtki H&R ima većinski udio, nešto više od 52 posto, konzorcija menadžera koji čine Iztok Seljak, Dušan Lapajne, obitelj Rejc i poduzetnik Alex Luckmann.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik