Termes će objaviti ponudu za preuzimanje IPK Kandit

Bez autora
Jun 24 2010

Tvrtka Termes d.o.o. iz Osijeka stekla je u 50,60 posto dionica IPK Kandit i za nju je nastala obveza objave ponude za preuzimanje IPK Kandita. Termes će ponudu objaviti u ime tvrtki IPK Zavod za ekonomiku, projektiranje i programiranje razvoja iz Osijeka, Premise iz Osijeka, Vage iz Zagreba, tvrtke M SAN ulaganja iz Zagreba te tvrtke Žito iz Osijeka. Termes je u srijedu, 23. lipnja, putem dokapitalizacije od strane osnivača IPK Zavod za ekonomiku, projektiranje i programiranje razvoja stekao 361.825 dionica IPK Kandit, što predstavlja 50,60 posto upisanog temeljnog kapitala te tvrtke. Nakon što je u srijedu IPK Zavod sklopio i ugovor o prijenosu i preuzimanju udjela u Termesu s društvima Vage, M SAN ulaganja i Žito, nastala je, sukladno Zakonu o preuzimanju dioničkih društava, obveza za objavu javne ponude za preuzimanje dionica s pravom glasa IPK Kandit i to u zakonskim rokovima, a nakon odobrenja objavljivanja ponude za preuzimanje od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Temeljni kapital IPK Kandit iznosi nešto više od 71,5 milijuna kuna i podijeljen je na 715.090 redovnih dionica, nominalnog iznosa 100 kuna po dionici.

Termes će objaviti ponudu za preuzimanje IPK KanditTvrtka Termes d.o.o. iz Osijeka stekla je u 50,60 posto dionica IPK Kandit i za nju je nastala obveza objave ponude za preuzimanje IPK Kandita, objavljeno je putem Zagrebačke burze.

Termes će ponudu objaviti u ime tvrtki IPK Zavod za ekonomiku, projektiranje i programiranje razvoja iz Osijeka, Premise iz Osijeka, Vage iz Zagreba, tvrtke M SAN ulaganja iz Zagreba te tvrtke Žito iz Osijeka, navodi se u obavijesti o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.

Prema podacima iz obavijesti, Termes je u srijedu, 23. lipnja, putem dokapitalizacije od strane osnivača IPK Zavod za ekonomiku, projektiranje i programiranje razvoja stekao 361.825 dionica IPK Kandit, što predstavlja 50,60 posto upisanog temeljnog kapitala te tvrtke.

Nakon što je u srijedu IPK Zavod sklopio i ugovor o prijenosu i preuzimanju udjela u Termesu s društvima Vage, M SAN ulaganja i Žito, nastala je, sukladno Zakonu o preuzimanju dioničkih društava, obveza za objavu javne ponude za preuzimanje dionica s pravom glasa IPK Kandit i to u zakonskim rokovima, a nakon odobrenja objavljivanja ponude za preuzimanje od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, navodi se u obavijesti.

Temeljni kapital IPK Kandit iznosi nešto više od 71,5 milijuna kuna i podijeljen je na 715.090 redovnih dionica, nominalnog iznosa 100 kuna po dionici. Iz IPK Kandit su izvjestili i o promjenama u Upravi te tvrtke nakon jučerašnje sjednice Nadzornog odbora - dužnosti članova Uprave razriješeni su Stipo Bilić i Zlatko Kaluđer (koji ostaju izvršni direktori tvrtke), a novim su članovima Uprave imenovani Ilija Nedić i Danijel Šabić. Kao prokurist imenovan je Marko Pipunić. Iz IPK Kandit kao razloge tih promjena u upravi tvrtke navode promjene u vlasničkoj strukturi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik