Tvrtka Galapagos novi je vlasnik Istraživačkog centra u Zagrebu

Bez autora
Sep 08 2010

Kompanija Galapagos preuzima Istraživački centar Glaxo Smite Klinea u Zagrebu i njegovih 130 zaposlenika. Galapagos će pružati usluge istraživanja i razvoja Glaxo Smite Klineu pod trogodišnjim ugovorom na temelju “plaćanja za uslugu“ u ukupnoj vrijednosti od 14 milijuna eura. Istraživački centar poznat je po uspjesima u istraživanju antibiotika te je bio GSK-ov Centar izvrsnosti za istraživanje makrolida, a prije toga Plivin istraživački centar, gdje je stvoren antibiotik azitromicin. Financijski direktor Galapagosa Guillaume Jetten priopćio je da očekuju pozitivan rezultat u 2010. te prihode od najmanje 135 milijuna eura. Ta akvizicija rezultat je potreba za širenjem te se nadaju uštedi u istraživanju i razvoju.

Tvrtka Galapagos novi je vlasnik Istraživačkog centra u ZagrebuKompanija Galapagos preuzima Istraživački centar Glaxo Smite Klinea u Zagrebu i njegovih 130 zaposlenika.

Prema dostupnim informacijama iz ugovora, Galapagos će pružati usluge istraživanja i razvoja Glaxo Smite Klineu pod trogodišnjim ugovorom na temelju “plaćanja za uslugu“ u ukupnoj vrijednosti od 14 milijuna eura.

Istraživački centar poznat je po uspjesima u istraživanju antibiotika te je bio GSK-ov Centar izvrsnosti za istraživanje makrolida, a prije toga Plivin istraživački centar, gdje je stvoren antibiotik azitromicin.

Financijski direktor Galapagosa Guillaume Jetten priopćio je da očekuju pozitivan rezultat u 2010. te prihode od najmanje 135 milijuna eura. Onno van de Stolpe, glavni izvršni direktor, rekao je pak da je ta akvizicija rezultat potreba za širenjem te se nada uštedi u istraživanju i razvoju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik