Uspješno prodane tri firme

Bez autora
Apr 06 2010

Agencije za privatizaciju u Zeničko-dobojskom kantonu na području općine Žepče uspješno je okončala prodaju preduzeća Eko, Izgradnja i Prometnik, čiji su kupci ovih dana dobili uvjerenje o ispunjenim obavezama iz kupoprodajnih ugovora. Uz postojeće uposlenike, menadžment ovih firmi dodatno je uposlio 70 novih radnika. U ovoj godini Agencija za privatizaciju u ZDK ima u planu okončati daljnji proces privatizacije dijelova preduzeća Nova trgovina iz Žepča, od čijih je 17 objekata lani prodato osam. Također, planirano je rješavanje pitanja privatizacije 51 posto državnog kapitala tekstilnog preduzeća Mahnjača Žepče gdje je proglašen stečajni postupak i ugostiteljskog preduzeća Bistrica, u kojem je stečajni postupak okončan.

Uspješno prodane tri firmeAgencije za privatizaciju u Zeničko-dobojskom kantonu na području općine Žepče uspješno je okončala prodaju preduzeća Eko, Izgradnja i Prometnik, čiji su kupci ovih dana dobili uvjerenje o ispunjenim obavezama iz kupoprodajnih ugovora.

Uz postojeće uposlenike, menadžment ovih firmi dodatno je uposlio 70 novih radnika. U ovoj godini Agencija za privatizaciju u ZDK ima u planu okončati daljnji proces privatizacije dijelova preduzeća Nova trgovina iz Žepča, od čijih je 17 objekata lani prodato osam.

Također, planirano je rješavanje pitanja privatizacije 51 posto državnog kapitala tekstilnog preduzeća Mahnjača Žepče gdje je proglašen stečajni postupak i ugostiteljskog preduzeća Bistrica, u kojem je stečajni postupak okončan.

U slučaju privatizacije preduzeća Krivaja iz Žepča, koje je u 100-postotnom vlasništvu države, donesena je odluka o zabrani prodaje imovine dok se ne riješe problemi koji su aktuelizirani nakon privatizacije. Kupac žepačke Krivaje je prije isteka roka od tri godine koliko je trebao, prema ugovoru o kupovini, zadržati uposlenike otpustio 80 radnika i stavio ključ u bravu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik