Varaždinska tvrtka T7 Vis 30,8 milijuna kuna za Pamučnu industriju Duga Resa

Bez autora
May 17 2010

Varaždinska tvrtka T7 Vis d.o.o., vlasnika Davora Patafte, izlicitirala je danas na usmenoj javnoj dražbi kupovinu Pamučne industrije Duga Resa u stečaju za 30,8 milijuna kuna, što je 20,8 milijuna kuna više od početne dražbovne cijene. Ostali takmaci, Neda Senj, austrijski Glastex i Tehničko doradni centar Duga Resa, odustali su od kupovine unatoč oštrom nadmetanju u kojem je cijena do konačno izlicitirane bila podignuta čak 39 puta. Ovo je bila 18. po redu javna dražba Pamučne, s tim da do 16. oglašavanja nije bilo zainteresiranih kupaca. Početna cijena prve javne dražbe bila je 110 milijuna kuna i postupno se snižavala. Išlo se iznad očekivanog iznosa, što je za vjerovnike dobro, ali pitanje je neće li to naštetiti početnim investicijama jer je desetak milijuna kuna razlike moglo u inicijalnim ulaganjima ubrzati početak rada dugoreške tvrtke i brže zapošljavanje.

Varaždinska tvrtka T7 Vis 30,8 milijuna kuna za Pamučnu industriju Duga ResaVaraždinska tvrtka T7 Vis d.o.o., vlasnika Davora Patafte, izlicitirala je danas na usmenoj javnoj dražbi kupovinu Pamučne industrije Duga Resa u stečaju za 30,8 milijuna kuna, što je 20,8 milijuna kuna više od početne dražbovne cijene.

Ostali takmaci, Neda Senj, austrijski Glastex i Tehničko doradni centar Duga Resa, odustali su od kupovine unatoč oštrom nadmetanju u kojem je cijena do konačno izlicitirane bila podignuta čak 39 puta.

Ovo je bila 18. po redu javna dražba Pamučne, s tim da do 16. oglašavanja nije bilo zainteresiranih kupaca. Početna cijena prve javne dražbe bila je 110 milijuna kuna i postupno se snižavala.

Odvjetnik Vlado Sevšek, koji je zastupao tvrtku T7 Vis d.o.o., i stečajna upraviteljica Pamučne industrije Jasna Brajdić komentirali su završetak današnje dražbe riječima da se išlo iznad očekivanog iznosa, što je za vjerovnike dobro, ali pitanje je neće li to naštetiti početnim investicijama jer je, kako je kazao Sevšek, desetak milijuna kuna razlike moglo u inicijalnim ulaganjima ubrzati početak rada dugoreške tvrtke i brže zapošljavanje.

Tvrtka T7 Vis postat će vlasnikom dugoreške tvornice ako u roku od trideset dana uplati izlicitiranih 30,8 milijuna kuna te ako potpišu dodatne uvjete - nastave tekstilnu djelatnost, zadrže u radnom odnosu svih tridesetak radnika koji trenutno rade, u roku od godinu dana zaposle još najmanje stotinu radnika, a pri daljnjoj djelatnosti obvezno je i financiranje ekološke tehnologije.

Neposredno prije dražbe stečajna sutkinja Jadranka Mađeruh je pojasnila da je uvjet ekoloških tehnologija tražila Republika Hrvatska kao najveći vjerovnik, a da Sud pod tim podrazumijeva da će svaka nova investicija, odnosno tehnologija morati poštivati ekološke standarde propisane svim pozitivnim propisima RH.

Na upit kojom će se vrstom djelatnosti baviti T7 VIS u Dugoj Resi odvjetnik Sevšek kazao je da će tekstilna djelatnost biti samo jedan segmet proizvodnje, jer T7 Vis ima kompleksni proizvodni program.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik