Vlada će raspisati natječaj za privatizaciju Dalmacijavina

Bez autora
Feb 13 2011

Vlada će idućeg tjedna donijeti odluku o raspisivanju natječaja za privatizaciju splitskog Dalmacijavina te osigurati novac za isplatu dviju zaostalih plaća. Napokon s Državnim odvjetništvom raščišćene su sve dvojbe o pogonu Dalmacijavina u splitskoj trajektnoj luci, jer je riječ o dijelu nekretnine na pomorskom dobru, pa će Vlada vjerojatno 21. veljače raspisati natječaj za treći privatizacijski krug. Također idućeg tjedna će se osigurati dvije zaostale plaće za 430 radnika, kojima Dalmacijavino duguje po četiri plaće. Sve zaostale plaće bit će isplaćene do završetka preseljenja pogona Dalmacijavina iz Trajektne u Sjevernu luku, a krajnji je rok sedam dana prije završetka natječaja za privatizaciju, koji će trajati 60 dana.

Vlada će raspisati natječaj za privatizaciju DalmacijavinaVlada će idućeg tjedna donijeti odluku o raspisivanju natječaja za privatizaciju splitskog Dalmacijavina te osigurati novac za isplatu dviju zaostalih plaća, kazao je u petak Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a nakon sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Dodao je da su napokon s Državnim odvjetništvom raščišćene sve dvojbe o pogonu Dalmacijavina u splitskoj trajektnoj luci, jer je riječ o dijelu nekretnine na pomorskom dobru, pa će Vlada vjerojatno 21. veljače raspisati natječaj za treći privatizacijski krug.

Matijašević je najavio da će se također idućeg tjedna osigurati dvije zaostale plaće za 430 radnika, kojima Dalmacijavino duguje po četiri plaće. Sve zaostale plaće bit će isplaćene do završetka preseljenja pogona Dalmacijavina iz Trajektne u Sjevernu luku, a krajnji je rok sedam dana prije završetka natječaja za privatizaciju, koji će trajati 60 dana. Radovi na preseljenju pogona u Sjevernu luku privremeno su obustavljeni radničkim štrajkom koji je počeo u srijedu. Nezavisni sindikat Dalmacijavina prekinut će štrajk nakon što Vlada donese odluku o raspisivanju natječaja za privatizaciju, dodao je Matijašević.

Na sastanku je dogovoreno i da će se pronaći oko milijun kuna za isplatu otpremnina za 24 radnika koji su sporazumno otišli iz Dalmacijavina.

Unatoč nizu štrajkova u posljednjih godinu dana, uzrokovanih problemima s privatizacijom i neisplaćenim plaćama, Dalmacijavino je uspijevalo solidno poslovati, pa trenutačno ima ugovorenih poslova za oko pola milijuna eura.

»Zato im država mora omogućiti nastavaka rada i dok traje natječaj i preseljenje na novu lokaciju«, zaključio je Matijašević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik