Vlada F BiH zatražila pregled svih privatizacijskih preduzeća

Bez autora
Jan 30 2011

Vlada Federacije BiH (FBiH) zatražila je od Agencije za privatizaciju FBiH i Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje da do ponedjeljka, 31. januara, dostave pregled svih privatizovanih preduzeća radi iznalaženja rješenja za uvezivanje staža i stvaranje uslova za izmirenje doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje. Dostavljeni pregled će dati ukupan iznos dugovanja preduzeća prema penzijsko-invalidskom osiguranju, što je osnova za sveobuhvatan i jedinstven pristup u rješavanju ovog aktuelnog problema. Iz federalne Vlade saopšteno je da je potrebno, na osnovu početnih bilansa svakog preduzeća, dostaviti analitički prikaz ugovorene obaveze izmirenja potraživanja po osnovu doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje. To je neophodno kako bi, na osnovu jasnog i preciznog uvida, bilo moguće sagledati dugovanja svakog privatizovanog preduzeća prema Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje, te utvrditi čija je ugovorna obaveza (kupca ili prodavca) njihovo izmirenje.

Vlada F BiH zatražila pregled svih privatizacijskih preduzećaVlada Federacije BiH (FBiH) zatražila je od Agencije za privatizaciju FBiH i Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje da do ponedjeljka, 31. januara, dostave pregled svih privatizovanih preduzeća radi iznalaženja rješenja za uvezivanje staža i stvaranje uslova za izmirenje doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje.

Dostavljeni pregled će dati ukupan iznos dugovanja preduzeća prema penzijsko-invalidskom osiguranju, što je osnova za sveobuhvatan i jedinstven pristup u rješavanju ovog aktuelnog problema.

Iz federalne Vlade saopšteno je da je potrebno, na osnovu početnih bilansa svakog preduzeća, dostaviti analitički prikaz ugovorene obaveze izmirenja potraživanja po osnovu doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje.

To je neophodno kako bi, na osnovu jasnog i preciznog uvida, bilo moguće sagledati dugovanja svakog privatizovanog preduzeća prema Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje, te utvrditi čija je ugovorna obaveza (kupca ili prodavca) njihovo izmirenje, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik