Vlada prvi strateški partner

Bez autora
Aug 24 2010

Vlada RS biće prvi strateški partner tokom stečajnog postupka nad "Medicinskom elektronikom" Banjaluka kome će biti ponuđena prodaja imovine ovog preduzeća. Vladu RS će zanimati kupovina Centra za medicinska istraživanja i zdravstvenu zaštitu, odnosno objekat C koji trenutno normalno radi jer nad njim formalno-pravno nije uveden stečaj već se nalazi u polustečajnom odnosu, s obzirom na to da je sva imovina i oprema u kojoj Centar obavljaju funkciju u vlasništvu matičnog preduzeća "Medicinska elektronika" koje je u stečaju. To ne znači da se Vlada RS kao strateški partner ne može pojaviti za kupovinu kompletne "Medicinske elektronike" sa odgovarajućom opremom i određenim zemljištem. Za 2. novembar zakazano je ispitno i izvještajno ročište o sprovođenju stečajnog postupka nad "Medicinskom elektronikom".

Vlada prvi strateški partnerVlada RS biće prvi strateški partner tokom stečajnog postupka nad "Medicinskom elektronikom" Banjaluka kome će biti ponuđena prodaja imovine ovog preduzeća, potvrdio je juče stečajni upravnik "Medicinske elektronike" Lazo Tomić, prenosi Srna.

On je ubijeđen da će Vladu RS, zanimati kupovina Centra za medicinska istraživanja i zdravstvenu zaštitu, odnosno objekat C koji trenutno normalno radi jer nad njim formalno-pravno nije uveden stečaj već se nalazi u polustečajnom odnosu, s obzirom na to da je sva imovina i oprema u kojoj Centar obavljaju funkciju u vlasništvu matičnog preduzeća "Medicinska elektronika" koje je u stečaju.

- To ne znači da se Vlada RS kao strateški  partner ne može pojaviti za kupovinu kompletne "Medicinske elektronike" sa odgovarajućom opremom i određenim zemljištem - napomenuo je Tomić i dodao da je za 2. novembar zakazano ispitno i izvještajno ročište o sprovođenju stečajnog postupka nad "Medicinskom elektronikom".

Komentarišući činjenicu da su se optuženi u slučaju "Medicinska elektronika" pred banjalučkim Okružnim sudom nedavno izjasnili da nisu krivi za krivična djela koja im se stavljaju na teret po svim tačkama optužnice, Tomić je rekao da su svi negativni rezultati poslovanja doveli "Medicinsku elektroniku" Banjaluka u proces stečaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik