Vlada treba da kupi Elektroniku

Bez autora
Oct 19 2010

Vladi Republike Srpske biće ponuđeno da kupi cjelokupnu imovinu preduzeća "Medicinska elektronika" Banjaluka, nad kojim je 12. jula otvoren stečajni postupak. Od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zatraženo je da dostave pismo namjera. Tada bi kod organa stečajnih povjerilaca mogli da predlažu odluke u pravcu u kojem bi Vlada RS mogla da bude potencijalni kupac "Medicinske elektronike", kada bude javno objavljena prodaja ovog preduzeća. Za 2. novembar pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci zakazano je ispitno-izvještajno ročište o sprovođenju stečajnog postupka nad "Elektronikom". U dosadašnjem toku stečajnog postupka 15 zaposlenih u administraciji preduzeća završilo je na Birou za zapošljavanje, dok je u firmi ostalo oko 60 radnika.

Vlada treba da kupi ElektronikuVladi Republike Srpske biće ponuđeno da kupi cjelokupnu imovinu preduzeća "Medicinska elektronika" Banjaluka, nad kojim je 12. jula otvoren stečajni postupak, rekao je stečajni upravnik u ovoj firmi Lazo Tomić.

On je rekao da je od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zatraženo da dostave pismo namjera.

- Tada bi kod organa stečajnih povjerilaca mogli da predlažu odluke u pravcu u kojem bi Vlada RS mogla da bude potencijalni kupac "Medicinske elektronike", kada bude javno objavljena prodaja ovog preduzeća - rekao je Tomić, prenijela je Srna.

Dodao je da je za 2. novembar pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci zakazano ispitno-izvještajno ročište o sprovođenju stečajnog postupka nad "Elektronikom".

Tomić je dodao da je u dosadašnjem toku stečajnog postupka 15 zaposlenih u administraciji preduzeća završilo na Birou za zapošljavanje, dok je u firmi ostalo oko 60 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik