Za upravnu zgradu Adria Airwaysa nema interesa

Bez autora
Jul 05 2021

Stečajni upravitelj Adrie Airways, Janez Pustatičnik, nije zainteresiran za upravnu zgradu avio prijevoznika u stečaju s pripadajućim zemljištem, za što je početnu cijenu postavio na 4,1 milijun eura bez PDV-a.

Rok za predaju obvezujućih ponuda istekao je u srijedu, a do tog dana nije uplaćeno jamstvo, rekao je Pustatičnik.

Kako je objasnio stečajni upravitelj, za upravnu zgradu nema interesa, ali on je imao jedan ozbiljan posjet u vrijeme prikupljanja ponuda, a zainteresirani iz inozemstva tražili su i bankovnu garanciju. No, jamčevinu je dobio tek u srijedu, kada je istekao rok.

Prema Pustatičnikovom iskustvu, s obzirom na postavljenu početnu cijenu, bila bi rijetkost kad bi se prodaja dogodila u prvom krugu. Istaknuo je da je zbog pandemije covida-19 zrakoplovstvo jedna od najprometnijih djelatnosti, pa je neizvjesno nagađati kako će se odvijati prodaja imovine.

Pustatičnik će odboru vjerovnika predložiti novi krug prodaje, ovaj put vjerojatno s 10 posto nižom početnom cijenom.

Upravna zgrada na Brniku sa svojim zemljištem najvrjednija je imovina Adrie Airways koja je bankrotirala na jesen 2019. godine. Stečajna masa tvrtke procijenjena je na oko 6,2 milijuna eura u izvješću o otvaranju.

Poslovna zgrada Adria Airwaysa sagrađena je 2009. godine, ima četiri kata i 4395 četvornih metara neto prostora. Ima urede, učionice, skladište i parkirna mjesta. Ostalo predstavlja zemljište oko zgrade i ograđeno parkiralište.

Rok za predaju ponuda istekao je krajem lipnja, a zainteresirani bi do tog datuma trebali uplatiti polog u iznosu od 205.000 EUR ili dostaviti bankovnu garanciju koja vrijedi za taj iznos do 31. prosinca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik