Zepter naciljao dubičku Kozaru

Bez autora
Aug 27 2010

Kompanija "Zepter" iskazala je zainteresovanost za kupovinu imovine Drvno-industrijskog preduzeća "Kozara" iz Kozarske Dubice koje se nalazi u stečaju. Pismo namjere kompanije "Zepter" razmatrano je na jučerašnjoj sjednici Odbora povjerilaca DIP "Kozara", kao i izvještaj stečajnog upravnika, te je donesena odluka da sjednica Skupštine povjerilaca preduzeća bude 27. septembra. Odbor povjerilaca je donio i zaključak da prodaja preduzeća bude izvršena prikupljanjem zatvorenih i zapečaćenih ponuda uz priložen biznis plan, o čemu će se izjasniti i Skupština. Uz ponuđenu cijenu i planirana ulaganja u obrtna sredstva, pri izboru najboljeg kupca vodiće se računa o kvalitetu biznis plana, zadržavanju postojeće proizvodnje u naredne tri godine, te zapošljavanju novih radnika i sigurnosti plasmana proizvoda. Očekuje se da će Skupština povjerilaca usvojiti prijedlog Odbora, a potim krenuti i sa procedurom prikupljanja ponuda za kupovinu preduzeća, koje bi, ako sve bude teklo po planu, novog vlasnika moglo da dobije krajem oktobra.

Zepter naciljao dubičku KozaruKompanija "Zepter" iskazala je zainteresovanost za kupovinu imovine Drvno-industrijskog preduzeća "Kozara" iz Kozarske Dubice koje se nalazi u stečaju, potvrdio je stečajni upravnik preduzeća Dušan Kovačević.

On je rekao da je pismo namjere kompanije "Zepter" razmatrano na jučerašnjoj sjednici Odbora povjerilaca DIP "Kozara", kao i izvještaj stečajnog upravnika, te je donesena odluka da sjednica Skupštine povjerilaca preduzeća bude 27. septembra.

Odbor povjerilaca je donio i zaključak da prodaja preduzeća bude izvršena prikupljanjem zatvorenih i zapečaćenih ponuda uz priložen biznis plan, o čemu će se izjasniti i Skupština.

"Uz ponuđenu cijenu i planirana ulaganja u obrtna sredstva, pri izboru najboljeg kupca vodiće se računa o kvalitetu biznis plana, zadržavanju postojeće proizvodnje u naredne tri godine, te zapošljavanju novih radnika i sigurnosti plasmana proizvoda", istakao je Kovačević.

On je dodao da očekuje da će Skupština povjerilaca usvojiti prijedlog Odbora, a potim krenuti i sa procedurom prikupljanja ponuda za kupovinu preduzeća, koje bi, ako sve bude teklo po planu, novog vlasnika moglo da dobije krajem oktobra.

Stečajni upravnik je naglasio i da preduzeće neće biti prodato po cijeni manjoj od tri miliona maraka.

DIP "Kozara", u kojem je stečajni postupak pokrenut u januaru prošle godine, prije rata je zapošljavalo 600 radnika, a bavilo se proizvodnjom stilskog namještaja od punog drveta. U prvoj godini sprovođenja stečajnog postupka, nakon reorganizacije i početka rada fabrike namještaja, stečajno rukovodstvo uspjelo je da zaposli više od 100 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik