Zgrada "Jugoeksporta" ponovo na prodaju

Bez autora
Sep 05 2010

Agencija za privatizaciju objavila je prodaju zgrade preduzeća "Jugoeksport" u stečaju u Kolaračevoj ulici u Beogradu po početnoj ceni od 5,8 milijardi dinara. To je šesti pokušaj prodaje zgrade u centru Beograda koja je zaštićen kao kulturno dobro. Zgrada ima šest spratova, s tim što šesti sprat nije na prodaju jer je vlasnik tog poslovnog prostora beogradsko preduzeće "Osnova projekt". Ukupna površina poslovnog prostora koji je ponuđen na prodaju je 5.505 kvadrata. Otvaranje ponuda je zakazano za 5. oktobar, a zainteresovani kupci do tada treba da uplate depozit od 1,2 milijarde dinara. "Jugoeksport" je u stečaju od juna 2001. godine zbog dugovanja bankama. Zbog davanja u zakup poslovnog prostora tog preduzeća po cenama nižim od tržišnih uhapšeno je nekoliko stečajnih upravnika.

Zgrada "Jugoeksporta" ponovo na prodajuPočetna cena zgrade preduzeća u stečaju "Jugoeksport" u Kolarčevoj ulici u centru Beograda je 5,8 milijardi dinara. To je šesti pokušaj prodaje zgrade.

Agencija za privatizaciju objavila je prodaju zgrade preduzeća "Jugoeksport" u stečaju u Kolaračevoj ulici u Beogradu po početnoj ceni od 5,8 milijardi dinara.

To je šesti pokušaj prodaje zgrade u centru Beograda koja je zaštićen kao kulturno dobro.

Zgrada ima šest spratova, s tim što šesti sprat nije na prodaju jer je vlasnik tog poslovnog prostora beogradsko preduzeće "Osnova projekt".

Ukupna površina poslovnog prostora koji je ponuđen na prodaju je 5.505 kvadrata.

Otvaranje ponuda je zakazano za 5. oktobar, a zainteresovani kupci do tada treba da uplate depozit od 1,2 milijarde dinara.

"Jugoeksport" je u stečaju od juna 2001. godine zbog dugovanja bankama.

Zbog davanja u zakup poslovnog prostora tog preduzeća po cenama nižim od tržišnih uhapšeno je nekoliko stečajnih upravnika.

Najveći deo imovine "Jugoeksporta" prodat je na licitaciji u novembru 2007. godine, za 1,4 milijarde dinara.

Najskuplje je prodata zgrada u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, za 1,2 milijarde dinara, a početna cena je bila 271,3 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik