Žitopromet na aukciji krajem maja

Bez autora
May 06 2010

Akcijski fond Srbije objavio je da će na aukciji 25. maja ponuditi na prodaju 70,97 odsto kapitala Žitoprometa iz Zaječara, po početnoj ceni od 108,3 miliona dinara. Na prodaju će biti ponuđeno 248.497 akcija po početnoj ceni od 436 dinara po akciji, a rok za dostavljanje dokumentacije je 20. maj. Mlinsko-pekarsko preduzece Žitopromet bavi se proizvodnjom brašna, hleba, peciva, testenina i ostalih mlinsko-pekarskih proizvoda. Agencija za privatizaciju raskinula je u februaru ugovor o prodaji Žitoprometa zbog neispunjenja obaveza prema državi, nakon čega je prešao u vlasništvo Akcijskog fonda. Žitopromet je 2007. godine prodat za 550 miliona dinara.

Žitopromet na aukciji krajem majaAkcijski fond Srbije objavio je da će na aukciji 25. maja ponuditi na prodaju 70,97 odsto kapitala Žitoprometa iz Zaječara, po početnoj ceni od 108,3 miliona dinara.

Kako je navedeno u javnom pozivu, na prodaju će biti ponuđeno 248.497 akcija po početnoj ceni od 436 dinara po akciji, a rok za dostavljanje dokumentacije je 20. maj.

Mlinsko-pekarsko preduzece Žitopromet bavi se proizvodnjom brašna, hleba, peciva, testenina i ostalih mlinsko-pekarskih proizvoda.

Agencija za privatizaciju raskinula je u februaru ugovor o prodaji Žitoprometa zbog neispunjenja obaveza prema državi, nakon čega je prešao u vlasništvo Akcijskog fonda. Žitopromet je 2007. godine prodat za 550 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik