Zvijezda Reala postao suvlasnik firme iz BiH

Bez autora
Mar 05 2023

Košarkaš iz BiH i član slavnog Real Madrida Džanan Musa, u četvrtak je formalno pravno postao suvlasnik kompanije Derubis Caravans.

Želja za ulaganje u BiH postoji od samog početka, potvrđeno je iz PR službe ovog košarkaša.

Otvorila se odlična prilika te u komunikaciji sa Lejlom i Denisom Kraljevićem, osnivačima kompanije koja se bavi proizvodnjom luksuznih kamp-prikolica Džanan se odlučio na ovaj poslovni potez. Musini predstavnici su već imali radni sastanak sa vlasnicima te precizirali strateške ciljeve.

Ono što je bitno naglasniti da je nova grana industrije u BiH prvenstveno izvozno orijentisana.

Službeno, kompanija Derubis Caravans nastala je 27.januara 2022. godine u Vitezu. Krenulo se s proizvodnjom modela u prirodnoj veličini nakon dovršenja kompletne projektne dokumentacije. Derubis Caravan Series 7 imao je svjetsku premijeru na najvećem svjetskom sajmu karavaning industrije u Dizeldorfu. Već na prvom pojavljivanju, pokazalo se da je ovaj novi koncept u potpunosti drugačiji od svega viđenog i da će u karavaning industriji donijeti toliko očekivano osvježenje.

Proizvod je na sajmovima u Dizeldorfu (Njemačka), Bernu (Švajcarska) i Velsu (Austrija) proglašen kao  „Highlight of the fair“,  a informaciju o kvaliteti proizvoda prenijeli su svi inostrani mediji karavaning industrije. Derubis Caravan proglašen je najboljim tehničko-tehnološkim proizvodom u Bosni i Hercegovini uz specijalno priznanje dodjelom inženjerske zvjezdice, a projekt izgradnje Derubis Caravan Series 7 proglašen je najboljim projektom godine.

Nova fabrika

Kompanija Derubis Caravans početkom 2022. godine uselila je u novoizgrađenu fabriku u Vitezu unutar koje je postavljena cjelokupna linija za serijsku proizvodnju.

Kompanija je pokrenula potpuno novu granu industrijske proizvodnje u BiH.

Napravila je prodajnu mrežu u Evropi, Švicarskoj, SAD i Saudijskoj Arabiji. Sarađuje s tehničkim fakultetima iz BiH i pruža mogućnost obavljanja prakse budućim inženjerima u okviru svoje proizvodnje.

Derubis Caravans jedini na Balkanu posjeduje homologaciju i certifikaciju za vozila za EU tržište, prenosi Avaz.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik