Kako da registrujete automobil tokom vanrednog stanja?

Bez autora
Mar 18 2020

Sve veći broj građana se pita da li će moći normalno da registruje svoje vozilo kome je registracija istekla i kako to da učine. Odgovor je da će to moći samo oni koji imaju već sada sva dokumenta na svoje ime jer tehnički pregledi izdaju registracione nalepnice bez problema.

Oni koji prvi put registruju vozilo ili su ga kupili i vrše prenos moraće da putem interneta u MUP-u zakažu prijem jer šalteri po opštinama za ovu namenu ne rade.

Registracija teretnih i putničkih vozila se odvija normalno, dovoljno je da je vozilo tehnički ispravno i da prođe dosadašnju proceduru. Nijedan tehnički pregled nije zatvoren i tamo se na licu mesta produžava saobraćajna dozvola i dobija nalepnica.

"Ako ste vlasnik vozila i produžavate samo registraciju, na tehničkom pregledu možete dobiti registracionu nalepnicu, ko je ovlašćen da to daje. Ako imate ovlašćenje overeno kod notara, možete takođe produžiti registraciju ukoliko niste vlasnik vozila. Vlasnik vozila mora da dođe na registraciju da bi produžio registraciju", kaže Marko Manojlović iz auto-škole i tehničkog pregleda "10 plus".

U slučaju da prvi put registrujete novo vozilo ili ste kupili automobil pa treba da ga registrujete, moraćete Upravi za upravne poslove MUP-a Srbije da se obratite mejlom i da tako zakažete odlazak na šalter.

Mi smo proverili, šalteri ne rade sa strankama po opštinama, i jedini put da se ovakva vozila registuju jeste zakazivanje preko interneta.

Što se tiče auto-škola, to su jedine škole koje u ovom trenutku u Srbiji rade. Propisane su razne higijensko-tehničke mere da bi se odvijala i praktična i teoretska nastava.

"Dobili smo preporuku od Ministarstva da pojačamo higijenu u auto-školama, tako da đaci prilikom nastave nose maske. Auto-škole redovno nastavljaju sa radom", navodi Manojlović.

Iz MUP-a kažu da nije dovoljno samo obaviti tehnički pregled vozila, već se mora celokupna procedura registracije obaviti da bismo bili bezbedni i regularni u saobraćaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik