Agencija Fitch snizila rejting francuskih banaka

Bez autora
Dec 21 2011

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga Fitch saopštila je da je revidirala naniže prognozu rejtinga četiri francuske banke, uključujući Societe Generale, sa "stabilne" na "negativnu", kao i da je sedam italijanskih i osam španskih banaka stavila na razmatranje radi mogućeg sniženja rejtinga.Fitch je sinoć naveo da je revidirao prognozu banaka Societe Generale, Group BPCE, Dexia i La bank postal, u skladu sa prošlonedeljnim sniženjem prognoze državnog rejtinga Francuske.

Agencija Fitch snizila rejting francuskih banakaAgencija za ocenu kreditnog rejtinga Fitch saopštila je da je revidirala naniže prognozu rejtinga četiri francuske banke, uključujući Societe Generale, sa "stabilne" na "negativnu", kao i da je sedam italijanskih i osam španskih banaka stavila na razmatranje radi mogućeg sniženja rejtinga.

Fitch je sinoć naveo da je revidirao prognozu banaka Societe Generale, Group BPCE, Dexia i La bank postal, u skladu sa prošlonedeljnim sniženjem prognoze državnog rejtinga Francuske. Agencija je prošlog petka potvrdila vrhunski rejting Francuske, ali je snizila dugoročnu prognozu rejtinga sa "stabilne" na "negativnu", a razlog je zabrinutost oko dužničke krize u evropskoj monetarnoj uniji.

Odluka je usledila nakon ranijeg saopštenja agencije da bi uskoro mogla sniziti kreditni rejting šest zemalja, uključujući Španiju i Italiju, u zavisnosti od razvoja evropske dužničke krize.

Potez agencije Fitch oslikava stav agencije da će se pritisak na zaradu, finansiranje, likvidnost, kvalitet sredstava i kapitalizaciju banka dodatno povećati zbog veoma teške poslovne klime.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik