"Alibaba" želi "Jahu"

Bez autora
Oct 03 2011

Kineska kompanija "Alibaba" koja se bavi "onlajn" trgovinom zainteresovana je za kupovinu svog velikog akcionara, američkog "Jahua". U "Alibabi" je potvrđeno da je izvršni direktor te kompanije Džek Ma dao takve izjave na konferenciji organizovanoj na univerzitetu "Stenford". Nikakav dodatni komentar, međutim, nije saopšten, osim da su odnosi Maa i suosnivača "Jahua" Džerija Janga poslovne, a ne prijateljske prirode."Jahu" je glavni akcionar "Alibabe", sa udelom od 40,5 odsto u njegovom kapitalu, ali su odnosi dve kompanije već mesecima veoma zategnuti.

"Alibaba" želi "Jahu"Vodeća kineska kompanija za onlajn trgovinu "Alibaba" zainteresovana za kupovinu većinskog paketa akcija američkog "Jahua".

Kineska kompanija "Alibaba" koja se bavi "onlajn" trgovinom zainteresovana je za kupovinu svog velikog akcionara, američkog "Jahua", objavio je američki Volstrit džurnal.

U "Alibabi" je potvrđeno da je izvršni direktor te kompanije Džek Ma dao takve izjave na konferenciji organizovanoj na univerzitetu "Stenford", prenele su svetske agencije.

Nikakav dodatni komentar, međutim, nije saopšten, osim da su odnosi Maa i suosnivača "Jahua" Džerija Janga poslovne, a ne prijateljske prirode.

"Jahu" je glavni akcionar "Alibabe", sa udelom od 40,5 odsto u njegovom kapitalu, ali su odnosi dve kompanije već mesecima veoma zategnuti.

"Alibaba" je ranije pokušavala da kupi taj udeo kompanije "Jahu", ali se uprava američke kompanije uvek suprotstavljala, pre svega zbog značaja tog učešća za njenu sopstvenu berzansku valorizaciju.

"Alibaba" je lider na kineskom tržištu za trgovinu preko Interneta. Kompanija zapošljava više od 22 hiljade radnika u 70 zemalja, najviše u Kini i u drugim azijskim državama, ali i na američkom i britanskom tržištu.

Kompanija navodi da ima više od 65 miliona registrovanih korisnika širom sveta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik