Alitalia ukida 800 radnih mesta

Bez autora
Nov 30 2010

Italijanski nacionalni prevoznik Alitalia najavio je pregovore sa sindikatima o ukidanju 800 radnih mesta, demantirajući septembarski izveštaj da je ugroženo 1.400 zaposlenih.Uprava kompanije zatražila je od 400 radnika da dobrovoljno napuste kompaniju, uz otpremnine, i odlazak isto toliko zaposlenih u italijanskim regionalnim aerodromima. Od sindikata je zatraženo da se razmotri mogućnost uvođenja kraćeg radnog vremena za zemaljsko osoblje u Rimu, kako bi se izbeglo otpuštanje još 200 radnika, a pregovori bi trebalo da otpočnu ove nedelje.

Alitalia ukida 800 radnih mestaItalijanski nacionalni prevoznik Alitalia najavio je pregovore sa sindikatima o ukidanju 800 radnih mesta, demantirajući septembarski izveštaj da je ugroženo 1.400 zaposlenih.

Uprava kompanije zatražila je od 400 radnika da dobrovoljno napuste kompaniju, uz otpremnine, i odlazak isto toliko zaposlenih u italijanskim regionalnim aerodromima. Od sindikata je zatraženo da se razmotri mogućnost uvođenja kraćeg radnog vremena za zemaljsko osoblje u Rimu, kako bi se izbeglo otpuštanje još 200 radnika, a pregovori bi trebalo da otpočnu ove nedelje.

Nakon što je jedva izbegla bankrot, Alitaliju je 2009. godine preuzela grupa italijanskih poslovnih ljudi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik