Alkatel zatvara 1.800 radnih mesta

Bez autora
Feb 09 2012

Francuska kompanija "Alcatel-Lucent", jedan od najvećih svetskih proizvođača telekomunikacijske opreme, planira da zatvori oko 1.800 radnih mesta u Evropi, otpuštanjem ili preseljenjem radnika u druge regije. U Italiji će biti likvidirano 500 radnih mesta, što je oko 20 posto personala, u Belgiji će otpuštanje pogoditi 10 posto zaposlenih, a u Francuskoj pet procenata od 9.000 radnika.Prema podacima njujorške agencije ekonomskih informacija Blumberg, u petak će se ispred sedišta "Alcatela" okupiti od 600 do 700 zaposlenih, nezadovoljnih zamrzavanjem plata.

Alkatel zatvara 1.800 radnih mestaFrancuska kompanija "Alcatel-Lucent", jedan od najvećih svetskih proizvođača telekomunikacijske opreme, planira da zatvori oko 1.800 radnih mesta u Evropi, otpuštanjem ili preseljenjem radnika u druge regije.

Kako je izjavio predstavnik evropskog sindikata kompanije Filip Sen Oben, u Italiji će biti likvidirano 500 radnih mesta, što je oko 20 posto personala, u Belgiji će otpuštanje pogoditi 10 posto zaposlenih, a u Francuskoj pet procenata od 9.000 radnika.

Prema podacima njujorške agencije ekonomskih informacija Blumberg, u petak će se ispred sedišta "Alcatela" okupiti od 600 do 700 zaposlenih, nezadovoljnih zamrzavanjem plata.

Kompanija je najavila da će u petak objaviti finansijske rezultate ostvarene u četvrtom kvartalu i izveštaj za čitavu 2011. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik