Amazon isporučuje i lekove na recept, a deo korisnika imaće velike popuste

Bez autora
Nov 18 2020

Amazon će početi da isporučuje lekove na recept svojim američkim kupcima lansiranjem nove usluge - Amazon Pharmacy.

Članovi Amazon Prime-a imaće pravo na dvodnevnu isporuku lekova, kao i sniženje cena generičkih i brendiranih lekova.

Ova usluga će omogućiti kupcima da upišu svoje podatke o osiguranju u "profil apoteke", prema Amazonovom saopštenju za štampu. Odatle će im biti omogućeno da odaberu opcije plaćanja. Kupci će moći da kupuju lekove putem glavne Amazonove veb-stranice. Pomenuti "Prime" članovi dobijaju popuste do 80 odsto na generičke i 40 odsto na brendirane lekove kada plaćaju bez osiguranja, piše portal Biznis insajder.

Amazon će takođe prikazati poređenja kako bi naglasio da li je kupcima jeftinije da plaćaju osiguranjem ili se oslanjaju na popuste kompanije. Pacijenti mogu tražiti od svojih lekara da šalju recepte direktno u Amazon Pharmacy, poručili su iz kompanije.

Lansiranje nove usluge dolazi nakon što je Amazon kupio mali startup PillPack za isporuku lekova, a deo je šireg trenda probijanja kompanije u zdravstvo. U junu 2019. Amazon je lansirao sopstveni brend lekova koji se prodaju bez recepta, a u avgustu je svoj novi nosivi uređaj za nadgledanje zdravlja pod nazivom Halo.

"Kako sve više ljudi nastoji da svakodnevne poslove obavlja od kuće, farmacija je važan i potreban dodatak Amazonovoj internet prodavnici“, rekao je viši potpredsednik kompanije Dag Herington.

On je dodao da PillPack pruža izuzetnu apotekarsku uslugu osobama sa hroničnim zdravstvenim stanjem više od šest godina.

"Sada proširujemo ponudu apoteka na Amazon.com, što će pomoći većem broju kupaca da uštede vreme, uštede novac, pojednostave život i osećaju se zdravije", naglasio je.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik