Apple akcije pale zbog iPhona 4S

Bez autora
Oct 06 2011

Vrednost Apple akcija je pala na berzi, nakon što je predstavljen njegov novi mobilni telefon iPhone 4S. Pad je iznosio 5 odsto u jednom trenutku, ali je na kraju sesije iznosio 0,56 odsto. Neki analitičari smatraju da je razlog tržišne "nervoze" možda činjenica da nestrpljivo očekivana peta verzija iPhona na kraju nije predstavljena, već verzija 4S sa dvojezgarnim procesorom A5, sistemom za glasovno prepoznavanje i objektivom od osam megapiksela.Pad akcija se objašnjava i strahom da bi korisnici sada mogli da ocene unapređenja u najnovijem modelu iz iPhone palete nedovoljnim da bi se odlučili za njegovu kupovinu.

Apple akcije pale zbog iPhona 4SVrednost Apple akcija je pala na berzi, nakon što je predstavljen njegov novi mobilni telefon iPhone 4S. Pad je iznosio 5 odsto u jednom trenutku, ali je na kraju sesije iznosio 0,56 odsto.

Neki analitičari smatraju da je razlog tržišne "nervoze" možda činjenica da nestrpljivo očekivana peta verzija iPhona na kraju nije predstavljena, već verzija 4S sa dvojezgarnim procesorom A5, sistemom za glasovno prepoznavanje i objektivom od osam megapiksela.

Pad akcija se objašnjava i strahom da bi korisnici sada mogli da ocene unapređenja u najnovijem modelu iz iPhone palete nedovoljnim da bi se odlučili za njegovu kupovinu.

Prvi komentari nakon predstavljanja su negativni. Korisnici nisu oduševljeni mogućnostima novog uređaja. Očekivanja su bila velika i s obzirom na to da "Samsung" i ostali rivali, svojim pametnim telefonima predstavljaju sve oštriju konkurenciju iPhone telefonu.

"Prošlo je 16 meseci i sve što smo dobili je procesor A5 u postojećem iPhone 4 modelu. To je blago razočaranje, ali oni će, ipak, prodati milione ovih aparata", izjavio je tehnološki analitičar kompanije BGC Kolin Gils.

Apple je samo u trećem kvartalu, zaključno sa 25. junom ove godine, prodao više od 20 miliona iPhona 4.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik