"Apple" lansirao u Kini "i Phone 4"

Bez autora
Sep 27 2010

Američka kompanija "Apple" zvanično je lansirala u Kini novi model svog čuvenog mobilnog telefona "i Phone 4", uz otvaranje dve nove prodavnice, jedne u Pekingu, a druge u Šangaju.Taj događaj je privukao veliki broj ljubitelja novih tehnologija u Kini, koja je najveće svetsko tržište Interneta i mobilne telefonije. Krajem juna je, prema zvaničnim podacima, bilo registrovano 420 miliona korisnika Interneta i više od 800 miliona korisnika mobilnih telefona.

"Apple" lansirao u Kini "i Phone 4"Američka kompanija "Apple" zvanično je lansirala u Kini novi model svog čuvenog mobilnog telefona "i Phone 4", uz otvaranje dve nove prodavnice, jedne u Pekingu, a druge u Šangaju.

Taj događaj je privukao veliki broj ljubitelja novih tehnologija u Kini, koja je najveće svetsko tržište Interneta i mobilne telefonije. Krajem juna je, prema zvaničnim podacima, bilo registrovano 420 miliona korisnika Interneta i više od 800 miliona korisnika mobilnih telefona.

Prodaja "i Phone 4", kao i drugih "Apple" proizvoda, je međutim počela u Kini pre zvaničnog lansiranja na tržište zbog ilegalnog uvoza iz Hongkonga ili inostranstva, a radi se i o prodaji telefona proizvedenih u Kini, ali namenjenih izvozu.

U Kini se "i Phone 4" prodaje u "Apple" prodavnicama, kao i kod mobilnog operatera "China Unicom" koji je u petak, prvog dana primanja porudžbina za taj telefon, imao 50.000 poziva.

Na kineskom tržištu verzija "i Phone 4" od 16 gigabajta košta 4.999 juana (569 evra), a od 32 gigabajta 5.999 juana (683 evra).

Cene su mnogo više nego u SAD-u, gde se prvi model prodaje po ceni od 199 dolara (152 evra), a drugi za 299 dolara (229 evra).

Sa novim prodavnicama "Apple" otvorenim u Kini njihov broj se povećao na četiri, a američka kompanija planira da ih do kraja 2011. godine ima 25 u toj zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik