Apple pod lupom Evropske komisije

Bez autora
Dec 07 2011

Apple i pet izdavačkih kuća pod istragom su Evropske komisije, da bi se utvrdilo imaju li monopol na tržištu e-knjiga. Uz kompaniju Apple, predmet istrage Evropske komisije su i izdavači Hachette Livre, Penguin, Harper Collins, Simon & Schuster i Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck.Evropska komisija saopštila je da će se fokusirati na istragu navodnih nezakonitih sporazuma o ograničavanju konkurencije u EU, a u Velikoj Britaniji je nadležna kancelarija već počela sličnu istragu.

Apple pod lupom Evropske komisijeApple i pet izdavačkih kuća pod istragom su Evropske komisije, da bi se utvrdilo imaju li monopol na tržištu e-knjiga.

Uz kompaniju Apple, predmet istrage Evropske komisije su i izdavači Hachette Livre, Penguin, Harper Collins, Simon & Schuster i Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck.

Evropska komisija saopštila je da će se fokusirati na istragu navodnih nezakonitih sporazuma o ograničavanju konkurencije u EU, a u Velikoj Britaniji je nadležna kancelarija već počela sličnu istragu, prenosi BBC.

Karakter i uslovi sporazuma koje su kompanije moraju da budu preispitani da bi se ustanovilo da li krše pravila EU o kartelima, navodi se u saopštenju Komisije.

iBook store kompanije Apple koji e-knjigama "snabdeva" vlasnike iPada i iPhona najverovatnije će se naći pod lupom.

Sličnu istragu o kompaniji Google Evropska komisija započela je u novembru, nakon pritužbi da Google zloupotrebljava svoj položaj na uštrb pojedinih sajtova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik