Bezos prodao novi paket dionica za 990 miliona dolara

Bez autora
Aug 11 2019

Osnivač i direktor Amazona Džef Bezos prodao je u prva dva dana avgusta još jedan paket od preko 530.000 dionica Amazona za 990 miliona dolara. Nakon plaćanja poreza, neto dobit od ove transakcije Bezosu će doneti 750 miliona dolara.Samo nekoliko dana ranije, Bezos je prodao 1,8 milijarde američkih dolara vrednih deonica Amazona, od čega će mu ostati 1,4 milijarde. Nakon ove dvije transakcije, Bezosu će “u džepu” ostati oko 2,15 milijardi čiste dobiti. Kao najbogatiji čovek na svijetu, Bezos sada vrijedi procjenjenih 110,1 milijardu dolara, računajući zaključnu cijenu deonica Amazona u ponedjeljak.

Osnivač i direktor Amazona Džef Bezos prodao je u prva dva dana avgusta još jedan paket od preko 530.000 dionica Amazona za 990 miliona dolara.

Nakon plaćanja poreza, neto dobit od ove transakcije Bezosu će doneti 750 miliona dolara, prenosi portal Investitor.me.

Samo nekoliko dana ranije, Bezos je prodao 1,8 milijarde američkih dolara vrednih deonica Amazona, od čega će mu ostati 1,4 milijarde.

Nakon ove dvije transakcije, Bezosu će “u džepu” ostati oko 2,15 milijardi čiste dobiti.

Kao najbogatiji čovek na svijetu, Bezos sada vrijedi procjenjenih 110,1 milijardu dolara, računajući zaključnu cijenu deonica Amazona u ponedjeljak.

Portparol Amazona nije htio da precizira zašto je Bezos prodao još jedan paket akcija. Vodeća  teorija među analitičarima je ona da treba finansirati Blue Origin, kompaniju za istraživanje svemira koju je Bezos osnovao u septembru 2000 godine.

Bezos je novinarima na konferenciji o svemirskim istraživanjima 2017. rekao da je finansirao Blue Origin prodajom nekih njegovih dionica Amazona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik