Boeing isporučio prvi 787 Dreamliner

Bez autora
Sep 27 2011

Nakon tri godine odlaganja, američki proizvođač aviona Boeing je konačno isporučio svoj prvi 787 Dreamliner. Kupljen od strane japanske kompanije All Nippon Airways, avion, poznat kao "zeleni avion", je izgrađen od laganih plastičnih kompozita, koje daju avionu znatno nižu potrošnju goriva u odnosu na slične velike putničke avione. Njegov domet je 52 posto više nego kod Boeing-a 767.Veliki, elektronski kontrolisani prozori, čistiji vazduh i uravnotežena vlažnost u avionu su dizajnirani da daju putnicima ugodniji let.

Boeing isporučio prvi 787 DreamlinerNakon tri godine odlaganja, američki proizvođač aviona Boeing je konačno isporučio svoj prvi 787 Dreamliner.

Kupljen od strane japanske kompanije All Nippon Airways, avion, poznat kao "zeleni avion", je izgrađen od laganih plastičnih kompozita, koje daju avionu znatno nižu potrošnju goriva u odnosu na slične velike putničke avione. Njegov domet je 52 posto više nego kod Boeing-a 767.

Veliki, elektronski kontrolisani prozori, čistiji vazduh i uravnotežena vlažnost u avionu su dizajnirani da daju putnicima ugodniji let.

Dreamliner, koji košta 129 miliona evra (200 miliona dolara), je imao brojne neuspehe, uključujući i požar koji je izbio na probnom letu u januaru.

Avion je službeno predat japanskoj kompaniji na ceremoniji u Vašingtonu, a u Tokio će biti prebačen danas. Dreamliner će početi da prevozi putnike u oktobru.

Proizvođač Boeing je primio porudžbine za 821 avion Dreamliner, među kojima su i porudžbine od strane Thomson Holidays-a i British Airways-a iz Velike Britanije. Početkom sledeće godine Thomson će dobiti isporuku svojih prvih 11 aviona, dok British Airways očekuje prvu seriju isporuke 2013. godine.

Virgin Atlantic ćepreuzeti isporuku prvih 15 Dreamliner-a 2014. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik