Boeing osigurao narudžbinu vrednu 22 milijarde dolara

Bez autora
Feb 20 2012

Američki proizvođač aviona "Boeing" saopštio je da je osigurao najveću narudžbinu za gradnju komercijalnih aviona u svojoj istoriji, sklopivši s indonežanskom kompanijom “Lion Air” posao vredan 22,4 milijarde dolara. “Lion Air” je naručio 230 aviona, uključujući 201 avion tipa "737 MAX" i 29 aviona nove generacije modela “2737-900 ER”, a nabaviće i prava na kupovinu dodatnih 150 "Boeing" aviona.Indonežanski prevoznik najavio je posebno veliku narudžbinu u novembru, za vreme posete američkog predsednika Baraka Obame azijsko-pacifičkoj regiji.

Boeing osigurao narudžbinu vrednu 22 milijarde dolaraAmerički proizvođač aviona "Boeing" saopštio je da je osigurao najveću narudžbinu za gradnju komercijalnih aviona u svojoj istoriji, sklopivši s indonežanskom kompanijom "Lion Air" posao vredan 22,4 milijarde dolara.

"Lion Air" je naručio 230 aviona, uključujući 201 avion tipa "737 MAX" i 29 aviona  nove generacije modela "2737-900 ER", a nabaviće i prava na kupovinu dodatnih 150 "Boeing" aviona.

Indonežanski prevoznik najavio je posebno veliku narudžbinu u novembru, za vreme posete američkog predsednika Baraka Obame azijsko-pacifičkoj regiji.

Evropski proizvođač aviona "Airbus" optužio je Sjedinjene Američke Države da se služe političkim pritiskom kako bi "Boeing" dobio posao.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik