Boing gubi posao od 3,3 mlrd. USD

Bez autora
Nov 08 2011

Američki Boing bi mogao da izgubi ugovorenu prodaju deset džinovskih aviona za transport tereta u vrednosti do 3,3 milijarde dolara. Naime, lizing kompanija "Erspejs enterprajz" iz Dubaija traži da promeni porudžbinu na manje modele tipa "B777", tvrde tri izvora bliska pregovaračima.Naime, lizing kompanija "Erspejs enterprajz" iz Dubaija traži da promeni porudžbinu na manje modele tipa "B777". Firma "Erspejs enterprajz" je promenila pet od 15 poručenih modela "747-8", na "B777", s tim što bi se pet novih letelica isporučilo kompaniji Emirejts.

Boing gubi posao od 3,3 mlrd. USDAmerički Boing bi mogao da izgubi ugovorenu prodaju deset džinovskih aviona za transport tereta u vrednosti do 3,3 milijarde dolara.

Naime, lizing kompanija "Erspejs enterprajz" iz Dubaija traži da promeni porudžbinu na manje modele tipa "B777", tvrde tri izvora bliska pregovaračima.

Naime, lizing kompanija "Erspejs enterprajz" iz Dubaija traži da promeni porudžbinu na manje modele tipa "B777", tvrde tri izvora bliska pregovaračima.

Boing je saopštio da je firma "Erspejs enterprajz" promenila pet od 15 poručenih modela "747-8", na "B777", s tim što bi se pet novih letelica isporučilo kompaniji Emirejts.

Prebacivanje preostalih aviona za transport tereta koje je poručila firma Erspejs iz Dubaija moglo bi da smanji za oko 10 odsto "boingove" zalihe porudžbina modela "747-8", najvećeg aviona koji je do sada izradila američka kompanija.

Cena džinovskog transportnog aviona 747-8 kreće se oko 333 miliona dolara, dok model "777" košta 280 miliona dolara.

Kompanija Erspejs iz Dubaija je obustavila većinu kupovina aviona od kada je počela da iskazuje loše finansijske rezultate zbog globalne recesije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik