Direktoru Starbaksa 65 mil. dolara

Bez autora
Jan 31 2012

Američka kompanija Starbaks isplatila je prošle godine svom izvršnom direktoru Hauardu Šulcu ukupno 65,2 miliona dolara u plati, bonusima i opcijama na akcije. Šulc se na osnovu toga nalazi u elitnom klubu izvršnih direktora koji zarađuju više 50 miliona dolara. Njegova osnovna plata iznosila je 1,4 miliona dolara, a na to je dobio bonus od 2,9 miliona dolara i “dugoročni podsticaj” od 12 miliona dolara.Osim ovih direktnih kompenzacija, Šulc je od Starbaksa dobio i “zadržani bonus” od 12 miliona dolara, a iskoristio je i opcije na akcije što mu je donelo dodatnih 36,8 miliona dolara.

Direktoru Starbaksa 65 mil. dolaraAmerička kompanija Starbaks isplatila je prošle godine svom izvršnom direktoru Hauardu Šulcu ukupno 65,2 miliona dolara u plati, bonusima i opcijama na akcije.

Šulc se na osnovu toga nalazi u elitnom klubu izvršnih direktora koji zarađuju više 50 miliona dolara.

Njegova osnovna plata iznosila je 1,4 miliona dolara, a na to je dobio bonus od 2,9 miliona dolara i “dugoročni podsticaj” od 12 miliona dolara.

Osim ovih direktnih kompenzacija, Šulc je od Starbaksa dobio i “zadržani bonus” od 12 miliona dolara, a iskoristio je i opcije na akcije što mu je donelo dodatnih 36,8 miliona dolara.

Najpoznatiji svetski lanac kafića je u izveštaju pohvalio Šulca zbog vrhunskih uspeha i sjajnog vođstva. Profit firme lani je skočio za 16 odsto na rekordnih 3,4 milijarde dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik