Dobit "Eriksona" niža od očekivanja

Bez autora
Jan 26 2012

Dobit najvećeg svetskog proizvođača opreme za mobilnu telefoniju kompanije "Erikson" u četvrtom kvartalu 2011. godine značajno je niža od očekivanja analitičara zbog slabljenja tražnje na američkom i ruskom tržištu.Telekomunikacijski provajderi su snizili investicije u opremu krajem 2011. godine posle značajnih ulaganja početkom godine, izazvanih aktiviranjem tražnje internet usluga stimulisane rastom popularnosti novih vrsta mobilnih uređaja.

Dobit "Eriksona" niža od očekivanjaDobit najvećeg svetskog proizvođača opreme za mobilnu telefoniju kompanije "Erikson" u četvrtom kvartalu 2011. godine značajno je niža od očekivanja analitičara zbog slabljenja tražnje na američkom i ruskom tržištu.

Telekomunikacijski provajderi su snizili investicije u opremu krajem 2011. godine posle značajnih ulaganja početkom godine, izazvanih aktiviranjem tražnje internet usluga stimulisane rastom popularnosti novih vrsta mobilnih uređaja, podseća agencija Rojters.

Neoporezovana dobit švedske kompanije iznosila je 4,1 milijardu švedskih kruna (605 miliona dolara) dok su analitičari u proseku prognozirali 7,4 milijarde kruna.

Prodaja Eriksona u poslednjem prošlogodišnjem kvartalu bila je na nivou 63,7 milijardi kruna i takođe je niža od očekivanih 67,2 milijarde.

- U kratkoročnoj perspektivi smatramo da će operateri zadržati oprezan nivo troškova zbog ekonomske i političke neizvesnosti - navodi se u saopštenju "Eriksona".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik