Dobit "Gazproma" 35 milijardi dolara

Bez autora
Apr 28 2011

Kompanija “Gazprom“ danas je saopštila da je u 2010. godini povećala neto dobit za 24 posto u odnosu na 2009. godinu. Godišnja neto dobit “Gazproma“ u prošloj godini je iznosila 35,2 milijarde dolara, što je jedan od najvećih iznosa u korporativnoj istoriji.Na rast dobiti uticao je ukupan rast prihoda kompanije koji je iznosio 130,7 milijardi dolara, kao i rast prihoda od prodaje plina u ovom periodu u iznosu od 79,4 milijarde dolara. Takođe, rastu prihoda doprineo je i iznos od 2,8 milijarde dolara koje je “Gazprom“ ostvario od prodaje udela u ruskom nezavisnom proizvođaču plina “Novatek“.

Dobit Kompanija “Gazprom“ danas je saopštila da je u 2010. godini povećala neto dobit za 24 posto u odnosu na 2009. godinu.

Godišnja neto dobit “Gazproma“ u prošloj godini je iznosila 35,2 milijarde dolara, što je jedan od najvećih iznosa u korporativnoj istoriji.

Na rast dobiti uticao je ukupan rast prihoda kompanije koji je iznosio 130,7 milijardi dolara, kao i rast prihoda od prodaje plina u ovom periodu u iznosu od 79,4 milijarde dolara. Takođe, rastu prihoda doprineo je i iznos od 2,8 milijarde dolara koje je “Gazprom“ ostvario od prodaje udela u ruskom nezavisnom proizvođaču plina “Novatek“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik