Dobit od tri milijarde

Bez autora
Jul 18 2010

Najveći proizvođač čipova u svetu, američki „Intel“, nadmašio je očekivanja analitičara objavivši da je drugo tromesečje bilo najbolje u njegovoj istoriji zahvaljujući rastu potražnje za serverima i računarima.Kompanija je u periodu od aprila do juna ostvarila neto dobit od 2,9 milijardi dolara, dok je u istom periodu prošle godine imala gubitak od 398 miliona dolara. U drugom prošlogodišnjem tromesečju na „Intelove“ je rezultate nepovoljno uticala kazna od 1,45 milijardi dolara koju mu je odredila Evropska komisija zbog kršenja propisa o zaštiti ravnopravne tržišne utakmice.

Dobit od tri milijardeNajveći proizvođač čipova u svetu, američki „Intel“, nadmašio je očekivanja analitičara objavivši da je drugo tromesečje bilo najbolje u njegovoj istoriji zahvaljujući rastu potražnje za serverima i računarima.

Kompanija je u periodu od aprila do juna ostvarila neto dobit od 2,9 milijardi dolara, dok je u istom periodu prošle godine imala gubitak od 398 miliona dolara.

U drugom prošlogodišnjem tromesečju na „Intelove“ je rezultate nepovoljno uticala kazna od 1,45 milijardi dolara koju mu je odredila Evropska komisija zbog kršenja propisa o zaštiti ravnopravne tržišne utakmice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik