Džonson i Džonson uklanja kancerogene materije iz robe

Bez autora
Nov 17 2011

Kompanija Džonson i Džonson će u naredne dve godine ukloniti tragove opasnih hemikalija iz svojih proizvoda koji se prodaju širom sveta. Iz kompanije je saopšteno da će opasne hemikalije iz šampona za bebe biti uklonjene i ranije. Džonson i Džonson su već počeli da snabdevaju tržište proizvodima u kojima su štetni sastojci zamenjeni drugim, koji nisu opasni.Međunarodna grupa potrošača vršila je pritisak na ovu kompaniju još od maja 2009. godine da povuče opasne hemikalije iz dva proizvoda za koje se veruje da uzrokuju rak.

Džonson i Džonson uklanja kancerogene materije iz robeKompanija Džonson i Džonson će u naredne dve godine ukloniti tragove opasnih hemikalija iz svojih proizvoda koji se prodaju širom sveta.

Iz kompanije je saopšteno da će opasne hemikalije iz šampona za bebe biti uklonjene i ranije.

Kako je istaknuto, Džonson i Džonson su već počeli da snabdevaju tržište proizvodima u kojima su štetni sastojci zamenjeni drugim, koji nisu opasni.

Međunarodna grupa potrošača vršila je pritisak na ovu kompaniju još od maja 2009. godine da povuče opasne hemikalije iz dva proizvoda za koje se veruje da uzrokuju rak.

Opasne hemikalije se, između ostalog, nalaze u šamponu za bebe koji se prodaje pod sloganom "Bez suza" (No More Tears).

Pre dve sedmice je kompanija uklonila dve opasne hemikalije - 1,4 dioksan i kozmetički konzervans - kvaternijum 15, koji su bili u proizvodima prodavanim u Velikoj Britaniji, skandinavskim zemljama i Južnoj Africi.

Potrošači su pokrenuli kampanju za bojkot Džonsonovih proizvoda, dok štetne hemikalije iz svih proizvoda ne budu uklonjene.

Kompanija Džonson i Džonson je pre dve godine povukla više od 20 proizvoda zbog različitih problema - od toga da su u proizvodima poput tečnih lekova pronalaženi komadići stakla i metala, do toga da je kompanija prodavala neispravne implantate za kukove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik