EU: Ubuduće sankcije za finansijski neodgovorne zemlje

Bez autora
Oct 04 2011

Ministri finansija Evropske unije usvojile su danas uredbu na osnovu koje će biti moguće uvesti sankcije zemljama koje su finansijski neodgovorne, saopštio je evropski komesar za finansijske službe Mišel Barnije. Usvajanjem uredbe, čiji je cilj jačanje Pakta stabilnosti, evropski komesar za ekonomska pitanja Oli Ren moći će da donosi odluke o kažnjavanju država koje ne sprovode rigorozna pravila u oblastima javnog zaduživanja i deficita.Sada ta nova sredstva funkcionišu i komesar je obećao da će ih koristiti. To je ogroman korak u oblasti prevencije u okviru Pakta stabilnosti.

EU: Ubuduće sankcije za finansijski neodgovorne zemljeMinistri finansija Evropske unije usvojile su danas uredbu na osnovu koje će biti moguće uvesti sankcije zemljama koje su finansijski neodgovorne, saopštio je evropski komesar za finansijske službe Mišel Barnije.

Usvajanjem uredbe, čiji je cilj jačanje Pakta stabilnosti, evropski komesar za ekonomska pitanja Oli Ren moći će da donosi odluke o kažnjavanju država koje ne sprovode rigorozna pravila u oblastima javnog zaduživanja i deficita.

"Sada ta nova sredstva funkcionišu i komesar je obećao da će ih koristiti", rekao je Renov portparol Amadeu Altfaj. "To je ogroman korak u oblasti prevencije u okviru Pakta stabilnosti".

Zahvaljujući usvajanju tog dokumenta, sankcije će se primenjivati brže nego do sada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik