Facebook na berzi od srede

Bez autora
Jan 30 2012

Znalo se da se Facebook sprema na inicijalnu javnu ponudu (IPO) svojih deonica ove godine, ali se nije znalo tačno kada. "Volstrit žurnal" sada prenosi da je papirologija spremna, a da će se to dogoditi u sredu, 1. februara. Očekuje se da to bude najveći IPO tehnološke kompanije, a procene zarade koju će Facebook ostvariti na ovaj način idu do 100 milijardi dolara.Dosad najveća inicijalna javna ponuda bila je nemačke kompanije "Infineon" koja se 2000. godine prodavala za 5,9 milijardi dolara dok je vrednost Googla na tržištu 2005. godine bila nešto manje od 2 milijarde dolara.

Facebook na berzi od sredeZnalo se da se Facebook sprema na inicijalnu javnu ponudu (IPO) svojih deonica ove godine, ali se nije znalo tačno kada.

"Volstrit žurnal" sada prenosi da je papirologija spremna, a da će se to dogoditi u sredu, 1. februara.

Očekuje se da to bude najveći IPO tehnološke kompanije, a procene zarade koju će Facebook ostvariti na ovaj način idu do 100 milijardi dolara.

Dosad najveća inicijalna javna ponuda bila je nemačke kompanije "Infineon" koja se 2000. godine prodavala za 5,9 milijardi dolara dok je vrednost Googla na tržištu 2005. godine bila nešto manje od 2 milijarde dolara.

Portparol Facebooka Leri Vu je izjavio da kompanija neće da kometariše spekulacije vezane za inicajalnu javnu ponudu deonica.

"Volstrit žurnal" je naveo da su neimenovani ljudi upoznati sa ovim pitanjem.

Izlazak Facebooka na berzu očekuje se godinama kao presudan momenat za novi talas investicija u poslove na Internetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik