Ferari: Za osam godina prodaja od 8.000 vozila

Bez autora
Apr 25 2011

Italijanski proizvođač luksuznih automobila "Ferari" planira da za osam godina dostigne godišnju prodaju od 8.000 vozila. Mnogo će zavisiti od tržišta kao što su Indija, Latinska Amerika i Kina, gde je veliki potencijal rasta.Ovogodišnja prodaja mogla bi da dostigne rekordnih 6.800 do 7.000 vozila, ali će to zavisiti od situacije u Japanu, gde je "Ferari", koji je sastavni deo "Fijata", prodavao godišnje oko 400 automobila. Samo u Kini, Montezemolo računa ove godine sa prodajom oko 500 vozila "ferari", u odnosu na 300 prošle godine.

Ferari: Za osam godina prodaja od 8.000 vozilaItalijanski proizvođač luksuznih automobila "Ferari" planira da za osam godina dostigne godišnju prodaju od 8.000 vozila, rekao je za nemački časopis Auto moto i sport, direktor firme Luka di Montezemolo.

"Mnogo će zavisiti od tržišta kao što su Indija, Latinska Amerika i Kina, gde je veliki potencijal rasta", naveo je Montezemolo.

On je prezicirao da bi ovogodišnja prodaja mogla da dostigne rekordnih 6.800 do 7.000 vozila, ali će to zavisiti od situacije u Japanu, gde je "Ferari", koji je sastavni deo "Fijata", prodavao godišnje oko 400 automobila.

Samo u Kini, Montezemolo računa ove godine sa prodajom oko 500 vozila "ferari", u odnosu na 300 prošle godine.

"Pretpostavljamo da će do kraja ove godine Kina biti naše treće najveće tržište, posle SAD i Nemačke", dodao je Montezemolo za nemački časopis.

Istovremeno, on je odbacio spekulacije da bi nemački koncern "Folksvagen" mogao da preuzme udeo u "Ferariju", jer "Fijat" nema interes da prodaje akcije "Ferarija".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik