"Fiat" otvara dve fabrike u Rusiji

Bez autora
Feb 27 2012

Italijanski proizvođač automobile "Fiat" sa ruskom "Sberbankom" potpisao je pismo o namerama o osnivanju zajedničkog preduzeća u kome će se u Rusiji proizvoditi vozila robne marke "Džip". Pismom o namerama predviđa se osnivanje zajednickcog preduzeća u kome će "Fiat" imati 80 posto vlasništva. "Sberbanka" se obavezala da će finansirati projekat odobravanjem kreditne linije za novu kompaniju."Fiat" i njegova američka filijala "Chrysler", u okviru koje posluje brend "Džip", planiraju da prošire tržište u zemljama sa visokom stopom privrednog rasta, kao što je Rusija, kako bi se nadoknadio pad prodaje u Evropi.

"Fiat" otvara dve fabrike u RusijiItalijanski proizvođač automobile "Fiat" sa ruskom "Sberbankom" potpisao je pismo o namerama o osnivanju zajedničkog preduzeća u kome će se u Rusiji proizvoditi vozila robne marke "Džip".

Pismom o namerama predviđa se osnivanje zajednickcog preduzeća u kome će "Fiat" imati 80 posto vlasništva. "Sberbanka" se obavezala da će finansirati projekat odobravanjem kreditne linije za novu kompaniju.

"Fiat" i njegova američka filijala "Chrysler", u okviru koje posluje brend "Džip", planiraju da prošire tržište u zemljama sa visokom stopom privrednog rasta, kao što je Rusija, kako bi se nadoknadio pad prodaje u Evropi.

"Fiat" će otvoriti dve fabrke za montiranje kola pod oznakom robne marke "Džip". Zajedničko preduzeće će uložiti 850 miliona evra u fabriku u Sankt Peterburgu, u kojoj će se izrađivati 120.000 kola godišnje, a drugi pogon će biti otvoren u Moskvi.

Ti planovi su skladu sa namerom izvršnog direktora "Fiata" Serđa Markionea da italijanski auto-gigant konroliše sva zajednička preuzeća u koja je uključen brend "Džip", glavni proizvod grupe "Chrysler".

"Fiat" je preuzeo kontrolu nad "Chrysler-om" nakon što je američka kompanija 2009. godine zatražila sudsku zaštitu od bankota, u okviru plana američke administracije da pomogne proizvođačima kola u periodu finansijske krize.

Rusko tržište automobila ima najveću stopu rasta u Evropi, a uskoro bi Rusija mogla postati najveći kupac kola u regionu, ispred Nemačke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik