"Folksvagen" gradi fabriku motora u Meksiku

Bez autora
Sep 26 2010

Nemački "Folksvagen" (VW) najavio je da će u Meksiku podići fabriku motora za snabdevanje vozila koja se montiraju u Severnoj Americi, u okviru programa meksičkih investicija od oko milijarde dolara u naredne tri godine. Nova fabrika će snabdevati sadašnji pogon u Puebli, 75 milja jugoistočno od Meksiko Sitija, a jedna se gradi u Katanogi.U fabrici u Puebli izrađuje se "VW džeta" za američko tržište, kao i drugi modeli za Meksiko i zemlje Latinske Amerike. U fabrici Katanoga bi početkom naredne godine trebalo da se montira novi putnički automobil sedan.

"Folksvagen" gradi fabriku motora u MeksikuNemački "Folksvagen" (VW) najavio je da će u Meksiku podići fabriku motora za snabdevanje vozila koja se montiraju u Severnoj Americi, u okviru programa meksičkih investicija od oko milijarde dolara u naredne tri godine.

Nova fabrika će snabdevati sadašnji pogon u Puebli, 75 milja jugoistočno od Meksiko Sitija, a jedna se gradi u Katanogi.

U fabrici u Puebli izrađuje se "VW džeta" za američko tržište, kao i drugi modeli za Meksiko i zemlje Latinske Amerike. U fabrici Katanoga bi početkom naredne godine trebalo da se montira novi putnički automobil sedan, prenele su agencije.

Motori za putničke automobile koji će se proizvoditi u novoj fabrici u potpunosti će zadovoljavati američke standarde o emisiji štetnih gasova koji će se primenjivati od 2013. godine.

Zvanični predstavnik "Folksvagena" odbio je da potvrdi pisanje lokalnih medija da je izabrana lokacija oko 250 milja severozapadno od meksičke prestonice, u centralnoj državi Gvanajuto.

Mediji špekulišu, pozivajući se na, izvore federalne vlade, da je meksička država Gvanajano dobila trku u nadmetanju za lokaciju novog pogona. Izvori kompanije nisu mogli da potvrde gde će početi gradnja.

Član Saveta direktora grupacije"Folksvagen" VW Johem Hajcman izjavio je u julu, prilikom posete Meksiku, da će kompanija uložiti milijardu dolara u Meksiko u naredne tri godine i da se planira podizanje fabrike za izradu motora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik