“Ford” zatvara fabriku u Belgiji

Bez autora
Oct 24 2012

Kompanija “Ford” saopštila je da planira da zatvori jednu od svojih glavnih fabrika automobila u Evropi, u belgijskom gradu Genku, kako bi obuzdala gubitke u Evropi i prilagodila kapacitete padu potražnje.Predstavnik sindikata ACV Luc Prenen radnicima okupljenim ispred fabrike je rekao da je uprava odlučila da zatvori pogon u Genku 2014. godine, na kraju tekućeg proizvodnog ciklusa. To će rezultirati ukidanjem 4.300 radnih mesta.

“Ford” zatvara fabriku u BelgijiKompanija “Ford” saopštila je da planira da zatvori jednu od svojih glavnih fabrika automobila u Evropi, u belgijskom gradu Genku, kako bi obuzdala gubitke u Evropi i prilagodila kapacitete padu potražnje.

Predstavnik sindikata ACV Luc Prenen radnicima okupljenim ispred fabrike je rekao da je uprava odlučila da zatvori pogon u Genku 2014. godine, na kraju tekućeg proizvodnog ciklusa. To će rezultirati ukidanjem 4.300 radnih mesta, dodao je Prenen.

Belgijska fabrika proizvodi automobile srednje veličine marke Mondeo, minikombije Galaxy i S-Max. Sva tri modela približavaju se kraju zacrtanih ciklusa proizvodnje. Proizvodnja novih modela Mondea, S-Max-a i Galaxy-ja biće premeštena u Valenciju, u Španiji.

Potrošače u Evropi pritiskaju manji prihodi, nezaposlenost, što stvara sumornu ekonomsku situaciju koja je izazvala pad na tržištima vozila. Zaradu proizvođača nagrizaju i preveliki proizvodni kapaciteti.

U septembru se broj novih registrovanih automobila u Evropi veoma smanjio, a gotovo svi glavni brendovi zabeležili su dvocifren pad.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik