Google definitivno preuzima Motorolu

Bez autora
Feb 13 2012

Evropska komisija odobrila kompaniji Google da za 12,5 milijardi dolara preuzme Motorolu. Služba Evropske unije za zaštitu konkurencije odobrila je danas da Internet pretraživač Google preuzme proizvođača mobilnih telefona Motorolu za 12,5 milijardi dolara, ocenivši da taj sporazum neće znatnije uticati na tržište operativnih sistema smartfon ili patente za mobilne uređaje, kao što su mobilni telefoni i tableti.Evropska komisija je ocenila da ne postoji opasnost da Google posle preuzimanja Motorole spreči druge proizvođače mobilnih telefona da koriste popularni operativni sistem Android.

Google definitivno preuzima MotoroluEvropska komisija odobrila kompaniji Google da za 12,5 milijardi dolara preuzme Motorolu.

Služba Evropske unije za zaštitu konkurencije odobrila je danas da Internet pretraživač Google preuzme proizvođača mobilnih telefona Motorolu za 12,5 milijardi dolara, ocenivši da taj sporazum neće znatnije uticati na tržište operativnih sistema smartfon ili patente za mobilne uređaje, kao što su mobilni telefoni i tableti.

"Odobrili smo kompaniji Google kupovinu Motorole jer smo posle pažljivog ispitivanja zaključili da ta transakcija neće narušiti konkurenciju", ukazao je komesar EU za konkurenciju Hoakin Almunija.

Evropska komisija je ocenila da ne postoji opasnost da Google posle preuzimanja Motorole spreči druge proizvođače mobilnih telefona da koriste popularni operativni sistem Android, prenele su agencije.

Komisija takođe ne vidi probleme s konkurencijom u činjenici da Google ima vlasništvo nad patentima za 3G i drugu ključnu bežičnu tehnologiju.

Google već ima mnogo načina za podsticaje korisnika na korišćenje svojih servisa i akvizicija Motorole to neće materijalno promeniti, ukazala je Komisija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik