Google ulaže 94 miliona dolara u energetske projekte

Bez autora
Dec 21 2011

Google je u utorak saopštio da će uložiti 94 miliona dolara u četiri projekta solarne energije, čime je ukupna vrednost ulaganja ove kompanije u projekte čiste energije dostigla 915 miliona dolara. Ovaj projekat predstavlja prvo Google-ovo ulaganje u gradnju veće količine solarnih elektrana u SAD-u koje proizvode energiju za celu mrežu, a ne samo pojedina domaćinstva.Na sva četiri projekta radi kompanija Recurrent Energy u blizini Sakramenta u Kaliforniji. Njihov ukupni kapacitet je 88 megavata, što odgovara količini struje koju potroši više od 13.000 domaćinstava.

Google ulaže 94 miliona dolara u energetske projekteGoogle je u utorak saopštio da će uložiti 94 miliona dolara u četiri projekta solarne energije, čime je ukupna vrednost ulaganja ove kompanije u projekte čiste energije dostigla 915 miliona dolara.

Ovaj projekat predstavlja prvo Google-ovo ulaganje u gradnju veće količine solarnih elektrana u SAD-u koje proizvode energiju za celu mrežu, a ne samo pojedina domaćinstva.

Na sva četiri projekta radi kompanija Recurrent Energy u blizini Sakramenta u Kaliforniji. Njihov ukupni kapacitet je 88 megavata, što odgovara količini struje koju potroši više od 13.000 domaćinstava.

Osim kompanije Google i Recurrent Energy, u projekte će ulagati i KKR. Kompanija KKR i Google u utorak su osnovali i preduzeće SunTap Energy koje će osigurati dodatni kapital uz Google-ovih 94 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik