Grčka dobila prvu ratu kredita

Bez autora
Mar 21 2012

Grčka je danas dobila prvu ratu od 7,5 milijardi evra iz drugog paketa međunarodne finansijske pomoći. Grčka je dobila 5,9 milijardi evra od evrozone i 1,6 milijardi evra od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).Nakon što je početkom meseca zvanična Atina dogovorila sa privatnim kreditorima zamenu svojih obveznica za one sa dvostruko nižom vrednošću, čime je ukupan grčki dug smanjen za oko 100 milijardi evra, evrozona je toj zemlji odobrila drugi paket pomoći vredan 130 milijardi evra. Nakon toga je i MMF odobrio pomoć od 28 milijardi evra.

Grčka dobila prvu ratu kreditaGrčka je danas dobila prvu ratu od 7,5 milijardi evra iz drugog paketa međunarodne finansijske pomoći, saopštilo je tamošnje Ministarstvo finansija.

U saopštenju se navodi da je Grčka dobila 5,9 milijardi evra od evrozone i 1,6 milijardi evra od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Nakon što je početkom meseca zvanična Atina dogovorila sa privatnim kreditorima zamenu svojih obveznica za one sa dvostruko nižom vrednošću, čime je ukupan grčki dug smanjen za oko 100 milijardi evra, evrozona je toj zemlji odobrila drugi paket pomoći vredan 130 milijardi evra. Nakon toga je i MMF odobrio pomoć od 28 milijardi evra.

Sredstva se Grčkoj isplaćuju u ratama, pod uslovom da ta zemlja ostvari zacrtane ciljeve smanjenja potrošnje i da sprovede ekonomske reforme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik