Grčka postigla dogovor o štednji

Bez autora
Oct 30 2012

Zvanična Atina je danas postigla dogovor sa međunarodnim kreditorima oko niza novih mera štednje, čija je primena neophodna da bi se odblokirala nova tranša zajma za pomoć. Grčki premijer Antonis Samaras rekao je da su danas okončani pregovori o merama štednje i budžetu.Samaras je dodao da će, ukoliko grčki parlament usvoji nove mere štednje, to omogućiti ostanak Grčke u sklopu evrozone. Ukoliko ovaj dogovor bude odobren, a budžet izglasan, Grčka će ostati članica zone evra i prebrodiće krizu.

Grčka postigla dogovor sa međunarodnim kreditorima o štednjiZvanična Atina je danas postigla dogovor sa međunarodnim kreditorima oko niza novih mera štednje, čija je primena neophodna da bi se odblokirala nova tranša zajma za pomoć.

Grčki premijer Antonis Samaras rekao je da su danas okončani pregovori o merama štednje i budžetu. Samaras je dodao da će, ukoliko grčki parlament usvoji nove mere štednje, to omogućiti ostanak Grčke u sklopu evrozone. Ukoliko ovaj dogovor bude odobren, a budžet izglasan, Grčka će ostati članica zone evra i prebrodiće krizu, istakao je Samaras.

Samaras je do nedavno upozoravao da će Grčka sledećeg meseca ostati bez gotovine ukoliko ne ostvari napredak u primeni ekonomskih reformi i na taj način obezbedi isplatu tranše pomoći u iznosu od 31,2 milijarde evra, što je deo paketa Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Vladajuća koalicija ima dovoljno glasova u parlamentu da izglasa novi paket mera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik