Grčka prodala licence za mobilnu telefoniju

Bez autora
Nov 15 2011

Grčka je danas na aukciji prodala licence za mobilnu telefoniju, za koje su tri najveća operatera u toj zemlji platila 380,5 miliona evra. Prodaja licenci je deo plana privatizacije dela državne imovine, što je zvanična Atina obećala u zamenu za finansijsku pomoć Evropske unije.Grčke vlasti su prvobitno nameravale da privatizacijom ostvare prihode od 5,5 milijardi evra do kraja godine, kao i ukupno 50 milijardi evra do 2015. godine, ali značajno zaostaje u primeni tog plana.

Grčka prodala licence za mobilnu telefonijuGrčka je danas na aukciji prodala licence za mobilnu telefoniju, za koje su tri najveća operatera u toj zemlji platila 380,5 miliona evra.

Prodaja licenci je deo plana privatizacije dela državne imovine, što je zvanična Atina obećala u zamenu za finansijsku pomoć Evropske unije, prenela je agencija AFP.

Grčke vlasti su prvobitno nameravale da privatizacijom ostvare prihode od 5,5 milijardi evra do kraja godine, kao i ukupno 50 milijardi evra do 2015. godine, ali značajno zaostaje u primeni tog plana.

Tri operatera, "Kosmote", "Vodafon-Panafon" i "Vind", dobili su licence na period od 15 godina, navodi se u saopštenju komisije EETT.

Grčka je dosad uspela da prikupi oko 390 miliona evra od prodaje udela od deset odsto u telekomunikacionom gigantu OTE nemačkom "Dojče telekomu".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik