Grčkoj odobren zajam od 35,5 milijardi evra

Bez autora
Mar 11 2012

Ministri finansija članica evrozone su u petak odblokirali Grčkoj zajam u iznosu od 35,5 milijardi evra. Očekuje se da će ostatak sredstava iz drugog paketa pomoći, u iznosu od 94,5 milijardi dinara, biti isplaćen sledeće nedelje.Zvanična Atina je istog dana saopštila da su se za zamenu grčkih obveznica prijavili privatni kreditori u čijem je vlasništvu ukupno 83,5 posto duga te zemlje, što je bio uslov da ostale članice evrozone isplate drugi paket pomoći Grčkoj, vredan 130 milijardi evra.

Grčkoj odblokiran zajam od 35,5 milijardi evraMinistri finansija članica evrozone su u petak odblokirali Grčkoj zajam u iznosu od 35,5 milijardi evra.

Očekuje se da će ostatak sredstava iz drugog paketa pomoći, u iznosu od 94,5 milijardi dinara, biti isplaćen sledeće nedelje.

Zvanična Atina je istog dana saopštila da su se za zamenu grčkih obveznica prijavili privatni kreditori u čijem je vlasništvu ukupno 83,5 posto duga te zemlje, što je bio uslov da ostale članice evrozone isplate drugi paket pomoći Grčkoj, vredan 130 milijardi evra.

Evropski lideri sada čekaju da se Međunarodni monetarni fond izjasni sa koliko sredstava će doprineti drugom paketu pomoći Grčkoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik