„Gugl” i „Fejsbuk” traže od zaposlenih u SAD da se vakcinišu

Bez autora
Jul 29 2021

„Gugl” i „Fejsbuk” će tražiti od svojih zaposlenih da se vakcinišu protiv koronavirusa pre nego što se vrate u kancelarije, saopštila su u sredu dva tehnološka giganta.

U svom blogu izvršni direktor Gugla Sundar Pičaj je naveo da će obavezna vakcinacija važiti za kancelarije u SAD narednih nedelja i možda će biti neophodna i na drugim lokacijama, preneo je sajt npr.com (Nacionalni javni radio), a vest je potvrdio i En-Bi-Si.

„Vakcinisanje je jedan od najvažnijih načina da sačuvamo sebe i naše zajednice zdravim u predstojećim mesecima”, poručio je Pičaj.

Nedugo nakon objave „Gugla”, javio se i „Fejsbuk”, koji je takođe naveo da svako ko želi da dođe na posao u kancelarije u SAD narednih nedelja mora da bude vakcinisan, prenosi Tanjug.

„Kako ćemo primeniti ovu politiku, zavisiće od lokalnih uslova i pravila. Imaćemo proces za one koji ne mogu da budu vakcinisani iz medicinskih razloga ili nekih drugih, i procenjivaćemo naš pristup u drugim regionima kako se situacija bude odvijala”, napisala je Lori Goler, jedan od potpredsednika u „Fejsbuku”.

Za sada ostale velike tehnološke kompanije, uključujući „Epl” i „Amazon”, odbile su da nalože obaveznu vakcinaciju, dok u „Majkrosoftu” vakcinacija nije obavezna, ali je preporučena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik