"Gugl" ponovo u Kini

Bez autora
Jul 11 2010

Američki veb pretraživač "Gugl" je objavio danas da su mu kineske vlasti obnovile licencu za rad na tom Internet tržištu. "Gugl" je prošle sedmice saopštio da će zaustaviti automatsko preusmeravanje korisnika sa svog kineskog Internet pretraživača na hongkongški, nakon što su mu vlasti u Pekingu zapretile da će izgubiti Internet licencu."Gugl" je zatvorio svoj kineski veb pretraživač 22. marta ove godine kako bi izbegao cenzuru veba koju sprovodi komunistička vlada u Kini.

"Gugl" ponovo u KiniAmerički veb pretraživač "Gugl" je objavio danas da su mu kineske vlasti obnovile licencu za rad na tom Internet tržištu, prenela je agencija Rojters.

"Gugl" je prošle sedmice saopštio da će zaustaviti automatsko preusmeravanje korisnika sa svog kineskog Internet pretraživača na hongkongški, nakon što su mu vlasti u Pekingu zapretile da će izgubiti Internet licencu.

"Gugl" je zatvorio svoj kineski veb pretraživač 22. marta ove godine kako bi izbegao cenzuru veba koju sprovodi komunistička vlada u Kini, navode agencije.

Posetioci kineskog sajta "Gugla", umesto da automatski budu preusmereni na hongkongški sajt, prvo vide na ekranu poruku na kineskom jeziku "Preselili smo se na sajt www.google.com.hk".

Korisnici onda mogu da kliknu na to polje kako bi otišli na hongkongški sajt na kineskom jeziku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik