Henkel još jednom uključen u Dow Jones indeks održivosti

Bez autora
Sep 17 2010

Po četvrti put uzastopno, Henkel je priznat kao lider u sektoru Dow Jones svetskog indeksa održivosti (DJSI World) i u Dow Jones evropskog sektora održivosti (DJSI Europe). Henkel je ponovo zauzeo prvo mesto u kategoriji kratkotrajnih proizvoda za domaćinstvo i jedina je kompanija u svom sektoru u DJSI u svetu i DJSI u Evropi.Ovi indeksi predstavljaju korporacije koje prate principe održivog razvoja u njihovom poslovanju. U Severnoj Americi, Henkel trguje sa dobro poznatim konzumentima i industrijskim brendovima kao što su Dial sapuni, Purex deterdženti za veš i Loctite abrazivna sredstva...

Henkel još jednom uključen u Dow Jones indeks održivostiPo četvrti put uzastopno, Henkel je priznat kao lider u sektoru Dow Jones svetskog indeksa održivosti (DJSI World) i u Dow Jones evropskog sektora održivosti (DJSI Europe).

Henkel je ponovo zauzeo prvo mesto u kategoriji kratkotrajnih proizvoda za domaćinstvo i jedina je kompanija u svom sektoru u DJSI u svetu i DJSI u Evropi. Ovi indeksi predstavljaju korporacije koje prate principe održivog razvoja u njihovom poslovanju. U Severnoj Americi, Henkel trguje sa dobro poznatim konzumentima i industrijskim brendovima kao što su Dial sapuni, Purex deterdženti za veš i Loctite abrazivna sredstva.

Prema rečima predsedavajućeg u Henkel menadžmentu Kaspera Rorsted-a, oni su što su još jednom bili ovako uspešni na čuvenoj međunarodnoj listi održivosti. To pokazuje da su postigli mnogo više od same reči o održivosti – za njih to je princip koji je potpuno integralan za korporativnu filozofiju i aktivnosti kao kompanije. Održivost je jedna od značajnih karakteristika Henkela i nameravaju da dalje proširevodeću ulogu koju su uspostavili u ovom domenu.

Henkelovo dostignuće u ovoj oblasti se veoma često ocenjuje kao odlično od strane brojnih nacionalnih i međunarodnih agencija za rangiranje. Na poslednjem Davos ekonomskom forumu, "Corporate Knights" - specijalizovani magazin posvećen održivom razvoju i korporativnoj društvenoj odrgovornosti – predstavio je listu 100 najodrživijih kompanija na svetu. Henkel je na toj listi druga najbolje rangirana nemačka kompanija koja je zauzela jedanaesto mesto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik