IBM preuzima Netezzu

Bez autora
Sep 21 2010

Tehnološka kompanija IBM je sklopila sporazum o preuzimanju kompanije Netezza za 1,7 milijardi dolara u gotovini ili za 27 dolara po dionici.Kompanija Netezza se bavi uslugama skladištenja podataka na korporativnim serverima. Među poznatijim klijentima te kompanije iz Masačusetsa su “Time Warner”, “Estee Lauder”, “Virgin Media”, “NYSE Euronext” itd. Akviziciju moraju još odobriti dioničari Netezze i tržišni regulatori, a očekuje se da će ona biti zaključena u četvrtom tromesečju ove godine.

IBM preuzima NetezzuTehnološka kompanija IBM je sklopila sporazum o preuzimanju kompanije Netezza za 1,7 milijardi dolara u gotovini ili za 27 dolara po dionici.

Kompanija Netezza se bavi uslugama skladištenja podataka na korporativnim serverima. Među poznatijim klijentima te kompanije iz Masačusetsa su “Time Warner”, “Estee Lauder”, “Virgin Media”, “NYSE Euronext” itd.

Akviziciju moraju još odobriti dioničari Netezze i tržišni regulatori, a očekuje se da će ona biti zaključena u četvrtom tromesečju ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik