Jerry Yang napušta Yahoo

Bez autora
Jan 18 2012

Jerry Yang, jedan od osnivača Yahoo-a, saopštio je da napušta tu kompaniju, mesto u upravnom odboru i sve druge funkcije. Takođe, napušta mesta u bordovima kineske Alibaba grupe i japanskog Yahoo-a i odriče se svoje titule "šef Yahoo-a".Neočekivani odlazak Yanga iz kompanije, koji je objavljen u utorak, usledio je dve nedelje pošto je Yahoo, koji se nalazi u teškoćama zbog sve veće konkurencije, za svog izvršnog direktora imenovao Scotta Thompsona, bivšeg predsednika PayPal-a.

Jerry Yang napušta YahooJerry Yang,jedan od osnivača Yahoo-a, saopštio je da napušta tu kompaniju, mesto u upravnom odboru i sve druge funkcije.

Takođe, napušta mesta u bordovima kineske Alibaba grupe i japanskog Yahoo-a i odriče se svoje titule "šef Yahoo-a".

Neočekivani odlazak Yanga iz kompanije, koji je objavljen u utorak, usledio je dve nedelje pošto je Yahoo, koji se nalazi u teškoćama zbog sve veće konkurencije, za svog izvršnog direktora imenovao Scotta Thompsona, bivšeg predsednika PayPal-a. Jerry Yang je dao podršku Tomsonu u ostavci upućenoj bordu direktora kompanije.

Yahoo već godinama gubi bitku sa Google-om i Facebook-om u oblasti internet marketinga, što je njegov glavni izvor prihoda. Kao posledica krize u poslovanju, vrednost akcija Yahoo-a već tri godine nije premašila iznos od 20 dolara.

Sa druge strane, analitičari ocenjuju da je Yang odlaskom uklonio jednu od poslednjih prepreka za otvaranje kapitala Yahoo-a prema novim investitorima. Na Wall Street-u, investitori su pozdravili tu informaciju rastom vrednosti akcija Yahoo-a od 4,6 posto u elektronskim transakcijama.

Jerry Yang utemeljio je Yahoo s Davidom Filom 1995. Poznat je i po tome što je odbio ponudu Microsofta da kupi Yahoo 2008. godine za 47,5 milijardi dolara, čime je udaljio mnoge akcionare, ali ostao popularan među zaposlenima. U januaru 2009. je sklonjen sa direktorskog mesta, ali je zadržao dosta velik uticaj u kompaniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik